Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Hemmaseger i dealer-SM

Malmöbon Johan Ranestam, tvåa i förra årets SM och trea i EM 2013, fick sin revansch igår då Dealer-SM 2014 avgjordes hos Casino Cosmopol i Malmö. Nu väntar Europamästerskapen i Belgrad, där han får sällskap av SM-tvåan från Göteborg, Johanna Kollback.

–  Jag har velat det här väldigt länge och nu känns det jättebra. Jag vill tacka alla som gör mig bra. Mina kollegor och mina chefer som gör att jag ständigt blir lite bättre. Jag älskar mitt jobb, sa en rörd Johan då han mottog SM-bucklan.

Den 13 maj väntar nästa tävling, då ännu hårdare motstånd från flera europeiska länder är att vänta. Men den tävlingen vill inte Johan tänka på just nu. Han har svårt att säga vad han tror om sina chanser där. På frågan om det är något speciellt han kommer att träna på fram till EM, svarar Johan att han ska fokusera på de tekniska färdigheterna under press.

–   Just nu har jag ett vikariat som Inspector Dealer och jag ska försöka se till att jag får deala så mycket som möjligt fram till EM. Jag lär mig något nytt varje dag, säger Johan.

Tvåan, Johanna Kollback, reste från Nice, där hon för närvarande semestrar, för att delta i SM.

–          Jag var länge reserv till den lokala tävlingen i Göteborg och trodde inte att jag skulle komma med, så vi bokade in den här semesterresan. Men sen ändrade sig situationen och då tänkte jag ”skam den som ger sig”, säger Johanna som flyger tillbaka till Nice och pojkvännen tidigt på onsdagsmorgonen.

På frågan om vad det är som är det bästa med att jobba som dealer blir svaret från både Johan och Johanna att ”scenen är deras” och där jobbar de med att göra sitt bästa för att ha glada gäster som trivs och har roligt.

Slutresultatet från SM-finalen blev:

  1. Johan Ranestam, Malmö
  2. Johanna Kollback, Göteborg
  3. Dumitra Rus, Malmö
  4. David Lönn, Stockholm

dealersm14

Pressmeddelande här.

Gå till Start