Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Unibets Marathonsatsning – Blir en av huvudsponsorerna till ASICS Stockholm Marathon

Spelbolaget Unibet inleder ett sponsorsamarbete med ASICS Stockholm Marathon. Det klassiska loppet är ett av landets största och i år är det anmälningsrekord. Närmare 22 000 löpare från 92 länder kommer att springa maratonloppet i Stockholm som går av stapeln lördagen den 31 maj.

Unibet blir en av huvudsponsorerna till ASICS Stockholm Marathon vilket innebär att Unibet kommer exponeras under loppet samt genomföra olika aktiviteter runt banan. Dessutom kommer Unibet att ta fram olika spelmöjligheter på loppet.

– Stockholm Marathon är ett starkt varumärke och representerar värden som vi helhjärtat står bakom. Vi vill gärna ge något tillbaka till idrotten och ser detta som ett steg mot ett bredare och större engagemang i idrottsrörelsen, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige.

Det överskott som ASICS Stockholm Marathon genererar går till hundra procent tillbaka till idrotten, dels till arrangörsklubbarna och dels till andra ideella föreningar som ställer upp med funktionärer.

– Vi är mycket nöjda över att ha knutit till oss Unibet som samarbetspartner. Unibet brinner verkligen för sport i alla dess former. De är dessutom en marknadsledande aktör. Vi är övertygande om att samarbetet kommer att gynna både oss, Unibet och hela löparrörelsen, säger Axel Lönnqvist på Stockholm Marathon Gruppen.

Friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK arrangerade Stockholm Marathon för första gången 1979. Verksamheten har sedan dess vuxit kraftigt. Över 260 000 löpare deltar årligen i något av föreningarnas motionslopp.

– Att vi i år dessutom har ett anmälningsrekord känns extra kul, säger Axel Lönnqvist.

Pressinfo från Unibet.

Gå till Start