Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Såhär går Allsvenskan 2014 – ”2014 tillhör Malmö FF”

På söndag startar Allsvenskan och oddsen talar sitt tydliga språk: Guldet hamnar återigen i Skåne. Med ett lag som imponerat på försäsongen och som stärkts med spelare som Markus Rosenberg är oddsen på Malmö FF som svenska mästare endast 3.50 (24,5 procents chans) enligt Betssons fotbollsexperter. AIK anses komma tvåa med oddsen 4.50 (19 procent) medan Göteborg (6.00) och Elfsborg (6.50) gör upp om sista Europa League-platsen.

Nykomlingen Falkenberg och Gefle väntas få lämna Allsvenskan samtidigt som Brommapojkarna och Halmstads BK kommer att få kämpa om att undvika kvalplatsen. Medan guldet och silver går till Malmö och Stockholm väntas IFK Göteborg återigen fira den bland fansen prestigefyllda segern som årets publiklag (2.25).

–  2014 tillhör Malmö FF, som med två av tre skytteligavinnare i oddstoppen kommer att bli det första mästarlaget på elva år att försvara sitt SM-guld. Gefle förväntas bli 2014 års flopp efter att ha tappat såväl tränare som nyckelspelare och kommer tillsammans med Henke Larssons Falkenberg att tvingas spela i Superettan 2015, det visar oddsen tydligt, säger Stefan Bladh på Betsson.

Redan i första omgången möts den förväntade toppen mot botten när MFF tar emot Falkenbergs FF, med matchvinnaroddsen 1.27 mot 12.00. Malmö FF förväntas göra mål redan i första halvlek (1.48) medan Falkenberg inte förväntas göra något mål alls (1.86).

Gå till Start