Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Pressinbjudan – riksdagsseminarium om uppgjorda matcher

Det har kallats fotbollens nya farsot och omsätter miljonbelopp. När tre div 3-spelare nyligen stängdes av för matchfixning var det första gången i Sverige.  Men fenomenet finns i fler idrotter än så.

Vid ett seminarium i riksdagen i morgon tisdag diskuterar företrädare för spelbranschen, Basketsverige och European Sports Security Association hur de arbetar för att bekämpa problemet.

Medverkar gör Khalid Ali, generalsekreterare för European Sports Security Association, som berättar hur samarbetet mellan spelbolag bedrivs för att hindra matchfixing. Russell Wallace från Betfair berättar om erfarenheter från spelbolagen och om hur spelbolagen arbetar med att kartlägga onaturliga vadslagningsmönster. Petter Wenehult, generalsekreterare för Svenska Basketspelares Intresseförening redogör för åtgärder inom Basketsverige och hur de som förening kan stödja spelarna.

  • Tid: Tisdagen den 18 februari, 12.00 – 13.00 (Lunchmackor serveras från 11.30).
  • Plats: Mittpoolen (Ingång Riksgatan 2)
  • Arrangör: Branschföreningen för Onlinespel och Gustaf Hoffstedt (M)
Gå till Start