Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

2013 blev tipparnas år

Tipsspelen stärkte ytterligare sin ställning under 2013. Det blev även tipparnas år när över 13 000 rader på Stryk- och Europatipset fick 13 rätt. Stryktipset, som är störst bland spelen, passerade under året en miljard i omsättning. Topptipset passerade Europatipset som det näst största poolspelet på fotboll.

– Förra året blev tipparnas år när över 6 000 rader på Stryktipset och över 7 000 på Europatipset fick 13 rätt. Två gånger föll även garantivinsten ut på Stryktipset när en ensam vinnare med 13 rätt vann minst 10 miljoner kronor, berättar Monica Sandström Kommunikationsansvarig Tipsspelen på Svenska Spel.

– Stryktipset passerade även en miljard i omsättning, vilket skedde senast för tio år sedan och då på en marknad med betydligt mindre konkurrens. I år firar spelet 80 år och med cirka 1,2 miljoner spelare och garantivinster befäster Stryktipset sin ställning som en institution och ett av världens starkaste poolspel på engelsk fotboll, fortsätter Monica Sandström.

Så gick det för Tipsspelen 2013 – Topptipset gick om Europatipset

Svenska Spels tipsspel är på frammarsch och 2013 blev ett mycket starkt år. Utmärkande är att Topptipset ökade med 34 procent och passerade för första gången Europatipset som näst största poolspel på fotboll. Detta trots att Europatipset ökade med nästan 12 procent. Måltipset gick mot trenden och tappade 9 procent jämfört med året innan.

Mer info här.

Gå till Start