Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

De vann Folkbollen

I början av november delade NordicBet för första gången ut Folkbollen, Sveriges nya fotbollspris som hyllar avgörande insatser inom divisionen 4. Amar Zubcevic, spelare i IFK Oskarshamn, vinner kategorin Årets skyttekung, Jesper Bankemyhr, grundare av lokalfotboll.se, tilldelas priset Årets bloggare och Peter Skoglund, sportchef för IF Älgarna, blir Årets eldsjäl.

Folkbollen 2013 initierades för att lyfta nyckelspelare inom division 4, en serie som nästan alltid hamnar utanför strålkastarljuset.  Priset delas ut i tre kategorier, Årets skyttekung, Årets bloggare och Årets eldsjäl.

Sverige har idag omkring 7000 aktiva spelare i division 4, en division som fostrat några av landets mest framgångsrika spelare.

–  Vi är stolta att presentera Amar, Jesper och Peter som vinnare av vår första upplaga av Folkbollen. Årets mottagare av Folkbollen är alla mycket värdiga vinnare som på olika sätt bidragit till ökat engagemang inom vår folkligaste sport, fotbollen, säger Henrik Lengstedt marknadskoordinator på NordicBet.

Årets vinnare av Folkbollen har utsetts av en jury bestående av fotbollsexperten Glenn Strömberg, grundaren av Sportbladet Anders Gerdin och Henrik Lengstedt från NordicBet.

Juryns motiveringar:

Årets skyttekung: Amar Zubcevic, 23 år, fotbollsspelare i IFK Oskarshamn.

”Målskyttar har alltid haft ett extra stort utrymme i fotbollspublikens hjärta. Det är inte bara stjärnor som Zlatan och Messi som kan dribbla bort en fyrbackslinje och avgöra viktiga matcher. Det vet inte minst fotbollsfansen till IFK Oskarshamn där Amar Zubcevic spelar. På 22 spelade matcher har han gjort 30 mål och slagit klubbens 25 år gamla målrekord. Men inte nog med det – Amar är den främste målskytten av Sveriges samtliga division 4-spelare.”

Se intervju med Amar Zubcevic här.

Årets eldsjäl: Peter Skoglund, sportchef för IF Älgarna, Härnösand.

”Fotbollen är beroende av eldsjälar som Peter Skoglund. Han spelar en viktig roll för sin klubb och hans engagemang är en inspiration för hela sporten.  På Ängevallen i Härnösand, IF Älgarnas hemmaplan, ser han dessutom till att gräset alltid är grönt och perfekt, en förutsättning för bra fotbollsmatcher.”

Se intervjun med Peter Skoglund här.

Årets bloggare: Jesper Bankemyhr, grundare av lokalfotboll.se, Lidköping

”Sedan barnsben har vinnaren brunnit för den lokala fotbollen hemma i Västergötland där han själv spelat. 2010 startade han Fotbollsbloggen som snabbt blev en succé. Idag drivs den av Jesper och hans medhjälpare under namnet lokalfotboll.se. I bevakningsområdet ingår 61 seniorlag från 42 klubbar i Västergötland.  Jesper har dessutom skapat en snygg och lättnavigerad webbsida och finns naturligtvis också på Facebook och Twitter.”

Se intervjun med Jesper Bankemyhr här.

Bakom Folkbollen står NordicBet. Det enda spelbolaget som erbjuder odds på matcherna i division 4.

Alla vinnare av Folkbollen får en exklusiv fotbollsresa i Europa tillsammans med Glenn Strömberg, fotbollsikon och expertkommentator.

Gå till Start