Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Nu börjar Poker-SM Online

Nu är det dags för den sjunde upplagan av Sveriges största pokermästerskap på nätet – Poker-SM Online 2013 hos Svenska Spel. Totalt spelas nio event med start 3 november kl 19:00. Det största och avslutande Main Event startar 1 december kl 18:00 och avslutas tidigast 8 december. Över 6 000 deltagare väntas kämpa om de prestigefyllda SM-titlarna och över 2 000 väntas göra upp i den stora finalen.

– Det blir garanterat en pokerfest. Aldrig tidigare har så många registrerat sig så tidigt till årets stora final. I mitten av oktober var redan över 680 spelare mästerskapsklara till Main Event. Trots en vikande pokertrend har mästerskapet de senaste åren vuxit till den största pokerhändelsen i Sverige. Vi hoppas på samma höga deltagarsiffra som förra året, säger Therése Lindström, ansvarig online-Poker på Svenska Spel.

Om Poker-SM 2013

Årets mästerskap är det sjunde i raden hos Svenska Spel. Tidigare gjorde pokersverige upp i sju event men förra året växte mästerskapet till nio när Omaha 5-manna och Hi/Lo introducerades. Finalpotterna och förstapriserna har de senaste åren varit rekordstora.

– Svenska mästarna har de senaste två åren vunnit över 1,2 miljoner kronor vardera. Även finalpotterna har varit rekordstora med över 5 miljoner kronor var. Redan nu ligger 1,3 miljoner i årets prispott, fortsätter Therése Lindström.

Så spelas Poker-SM 2013

Alla sidoevents börjar kl 19:00. Turneringarna spelas första dagen ner till ett finalbord (undantag är Duell som pausas vid 32 spelare). Finalbordet återupptas andra dagen kl 20:00 och spelas tills en SM-vinnare är korad. Main Event börjar kl 18:00 och pausas kl 02:00 för att sedan samma dag återupptas kl 19:00 och spelas tills finalbordet är klart. Finalbordet återupptas 8 december kl 20:00 och spelas tills en SM-vinnare är korad.

Pressinfo från Svenska Spel.

Schema för Poker-SM Online 2013

Texas Hold’Em   5-manna
3 november
7-kort stötpoker
8 november
Omaha
10 november
Duell
15 november
Mörkpoker
16 november
Fixed Limit
17 november
Omaha Hi/Lo
22 november
Omaha 5-manna
29 november
Main Event
1 december
Gå till Start