Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Två spelare i Landskrona avstängda för matchfixning

Svenska Spel meddelade tidigare i veckan att man stoppar allt spel på Superettan-klubben Landskrona under de sista omgångarna av årets serie. Detta eftersom man misstänker uppgjorda matcher, så kallad matchfixning.

Nu meddelar bland andra Sveriges Radio att Landskrona själva anmäler och stänger av två spelare ur A-truppen. Dessa spelare kommer inte att få spela under utredningen och med största sannolikhet kommer deras namn “avslöjas” till de kommande matcherna.

På sin egen hemsida skriver Landskrona själva:

Enligt tävlingsbestämmelserna är det föreningens uppgift att omgående anmäla spelare eller person, som misstänks för att ha kunnat påverka resultatet av en match.

Spelarna kommer under utredningsarbetet inte att delta i någon match för Landskrona BoIS.

Med tillägget:

Det var inför matchen mot GAIS i måndags som Svenska Spel på initiativ av Landskrona BoIS stoppade allt spel på  BoIS resterande matcher. Då hade man fått signaler om att det förekom speciella spel på Landskrona BoIS med konstiga odds under spelets gång, bland annat då i matcherna mot Falkenberg och Örebro. Av en ren försiktighetsåtgärd tog BoIS kontakt med Svenska Fotbollförbundets jurist som i sin tur kontaktade Svenska Spel. Som en följd av detta har nu alltså två spelare anmälts misstänkta för att ha påverkat resultat i matcher.

Läs mer här.

UPPDATERAT: Spekulationerna går vilt till i sociala medier och på nätet kring vilka spelare som anmälts. Enligt en Flashbacktråd finns skribenter som säger sig ha kontakt in i klubben och att det finns namn på de misstänkta. thegamblermagazine.se vill inte publicera de namn som det ryktas om men kan avslöja att det handlar om en målvakt och en försvarare. Totalt har dessa gjort 28 respektive 15 matcher under den här säsongen. Namnen det ryktas om finns här och det är upp till varje läsare att avgöra relevansen i ryktena.

En av de misstänkta matcherna sägs vara bortamötet mot Falkenberg, där en av de två misstänkta spelarna fanns med på planen. Matchinformation kring den matchen finns här.

VET DU MER? Mejla oss på thegamblermagazine(a)gmail.com – och det går naturligtvis bra att vara anonym.

Bild.

Gå till Start