Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Så stor är chansen till avancemang enligt Unibet

I dag lottades Sveriges mottståndare i playoff till fotbolls-VM 2014. Ska man tro spelbolaget Unibet så blev det värsta tänkbara laget som Sverige får möta, nämligen Portugal. Oddsen talar tyvärr för att Sveriges VM-dröm kommer att ta slut redan den 19 november.

Sverige möter först Portugal på bortaplan i Lissabon fredagen den15 november. Returmötet spelas tisdagen den 19 november på Friends Arena i Solna. Portugal är favorittippat att gå segrande ur drabbningen. Enligt Unibet har Sverige bara 40 procents chans att gå vidare till fotbolls-VM i Rio i sommar.

– Det ser onekligen tufft ut. Portugal är ett starkt lag med flera världsstjärnor. Sverige kommer verkligen att behöva prestera på topp för att fixa VM-biljetten, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Sannolikhet i procent att gå till fotbolls-VM

  • Portugal–Sverige: 60 procent mot 40 procent
  • Grekland–Rumänien: 51 procent mot 49 procent
  • Island–Kroatien: 21 procent mot 79 procent
  • Ukraina–Frankrike: 28 procent mot 72 procent

Unibets odds på playoff, vilket lag går vidare

  • Frankrike-Ukraina: 1,33 mot 3,35
  • Kroatien-Island: 1,22 mot 4,40
  • Rumänien-Grekland: 1,95 mot 1,88
  • Sverige-Portugal: 2,45 mot 1,57
Gå till Start