Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Jävsituation mellan Betfair och (m)-politiker?

Moderaternas Christofer Fjellner propagerar gärna för en mer öppen spelpolitik – både i Sverige och nere i EU-nästet Bryssel. Han är av många sedd som den politiker som allra helst diskuterar en förändring av den svenska spelmarknaden. Samtidigt skriver Aftonbladet att hans sambo arbetar som lobbyist för Betfair, något som kan sätta Fjellner i en jävsituation.

I Moderaternas etiska riktlinjer står det att förtroendevalda inte får utsätta sig för risk att hamna i jävsituationer. Vissa hävdar nu att Christofer Fjellner hamnat i en högst tveksam situation då hans sambo, Erika Janson, arbetar för en av världens största spelbörser – och hennes uppgift är att driva frågan om en mer öppen spelmarknad.

Erik Janson är anställd som lobbyist hos Betfair och är ansvarig för public affairs på den svenska marknaden. Så sent som våras talade hon på iGaming Forum om just den svenska spelmarknaden.

Christofer Fjellner själv ser dock inga problem med att han fortsätter driva frågan om en mer öppen spelmarknad i Sverige. Till Aftonbladet säger han:

Hennes engagemang i den frågan fanns långt innan vi träffades och det gjorde mitt också. Jag lagstiftar inte på den arenan där hon är verksam. Jag skulle exempelvis inte vilja sitta och reglera spelfrågor i finansdepartementet i den rollen.

Mer läsning här.

 

Gå till Start