Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska Spel har bestämt sig – tar bort bonusar

Beslutet fattades i Svenska Spels koncernledning i förra veckan och börjar gälla omgående.
– Bonusar och rabatter på spel går inte i linje med den spelmarknad vi vill ha i Sverige, förklarar Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

Stoppet gäller alla typer av erbjudanden där Svenska Spel rabatterar eller subventionerar spel. Det rör sig till exempel om när kunder kan ”köpa och få” en vara eller ytterligare spel, bonuserbjudanden för nya prenumerationskunder, välkomsterbjudanden med rabatterat spel eller t ex att betala för fyra veckor Eurojackpot men spela för fem.

– Vi ser en tydlig trend på spelmarknaden där bonusar och rabatter blir allt vanligare och där spelbolagen slåss om att ha de mest attraktiva erbjudandena. Risken är att det driver ett ökat spelande vilket i förlängningen även kan innebära ett ökat problemspelande. Det är en affärsmodell som inte är förenlig med vårt uppdrag. Våra produkter är populära och efterfrågade, även utan rabatter och bonusar, säger Lennart Käll.

Stärkt spelansvar
Beslutet är också en del i ett pågående arbete på Svenska Spel om en koncernövergripande spelansvarssatsning. Arbetet innebär en total översyn av spelansvaret och hur man mer konkret och tydligt kan stärka det.

– Som bolag är vi inte vinstmaximerande. Den översyn vi gör kommer också att innebära beslut som har en negativ inverkan på våra intäkter, men som vi vet stärker omtanken om kunden.

Beslutet att ta bort bonusar och rabatter har redan trätt i kraft och huvuddelen av alla erbjudanden plockas bort omgående. Med hänsyn till planerade aktiviteter och ingångna avtal kommer det dock att dröja fram till årsskiftet innan samtliga rabatter och bonusar helt försvunnit ur alla kommunikationskanaler.

Hela pressmeddelandet finns här.

Gå till Start