Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spelintresset på Nobelpriset växer

I morgon blir det känt vem som tar hem Nobelpriset i litteratur och kammar hem prissumman på 8 miljoner kronor. Vinnaren får dock vänta tills den 10:e december för att få sina pengar, men de spelare som prickar in rätt vinnare kan räkna med en utbetalning redan samma dag. Intresset för spel på Nobelpristagare i litteratur är förhållandevis stort.

– Vi började med Nobelpriset 2004 och sedan dess har omsättningen hela tiden vuxit, mycket tack vare er i media som uppmärksammar det hela, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet till Sveriges Radio.

Spelsäkerheten är det säkert många som undrar över vid en sådan speltyp, men Jonas Nilsson anser inte att risken för någon läcka är speciellt stor.

– Vi kollar mönster och ser vi att något ser skumt ut, då stänger vi spelet. Men det har hittills aldrig hänt, säger han till Sveriges Radio.

Favorit till att vinna är japanen Haruki Murakami.

Läs mer här.

 

 

Gå till Start