Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kan gräns för antal kuponger rädda ATG:s trovärdighet?

De senaste månaderna har ATG:s trovärdighet ifrågasatts allt mer, men väldigt få tycks ha en lösning. Micke Nybring, bladn annat krönikör i Sportbladet, menar att det kan bli storspelarna som måste ge med sig för nya regelverk.

Han skriver bland annat:

Visionen att bli ”Nordens största och mest lönsamma spelbolag verksamma på en global marknad” är en vacker tanke men samtidigt är det ju utlandsspelen som är ”trojanen”. Där har ATG sämre koll. Måste man ha samarbetspartners? Kan inte ATG globalisera på egen hand?

Enligt Micke Nybrink är det storspelarna som får ge med sig:

Jag tror också att ATG måste välja bort allt vad jättestora system inlämnade i fil heter. Vi får backa. Sätt gränsen vid max 200 kuponger. Ja, jag vet att en massa storspelare gnisslar tänder men ni får plocka bort några krav för att slippa robotarna.

Hel krönikan finns att läsa här.

Gå till Start