Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG inför systembegränsningar

ATG kommer att införa systembegränsningar för spelformerna V86, V75, V65, V64, V5 och V4.
– Vi har under en längre tid tittat på att införa kompletterande regler till den nu gällande definitionen av vad som kännetecknar ett robotspel. När och vilka systembegränsningar som kommer att gälla återkommer vi med inom kort, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

Robotspel är förbjudet enligt ATGs regelverk som trädde i kraft den 15 maj 2013. ATG har därefter bevakat och utvärderat åtgärderna sedan starten och tar nu nästa steg genom att införa systembegränsningar.

– I första hand görs detta för att värna om merparten av den miljon kunder som spelar hos ATG varje vecka. Vi ser att det fortfarande går att göra mycket stora spel på flera hundratusen system och ändå hålla sig inom ramarna för vad som bedöms vara ett robotspel. Detta spelbeteende ger för stora fördelar mot ”vanliga” kunder över tid. Dessutom, de extremt stora systemen orsakar också mycket frågor om streckfördelningen som kan ändras dramatiskt på kort tid. Därför kommer vi nu att införa systembegränsningar, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

Vid onsdagens V86-tävlingar på Solvalla fanns det två vinnande kuponger med totalt 6,34 vinnande system. En kupong inlämnad hos Sonjas Kiosk i Saltsjö Boo som gav 1,8 miljoner kronor och en kupong inlämnad i USA som blev värd 2,8 miljoner kronor.

– Det har i dag kommit reaktioner och frågor om vinsten från USA var ett robotspel och om händelsen i avdelning två där segrande häst Fiddelina Fighter överraskande blev favorit. Vår säkerhetsavdelning har analyserat händelserna och konstaterarar att det inte var något robotspel och att spelet i övrigt följt regelverket, säger Hasse Skarplöth.

Gå till Start