Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Danmark favoriter i Eurovision

Nordisk vinst i Eurovision Song Contest förra året när svenska Loreen vann överlägset för Sverige och även om inte Sverige är favorit denna gång, det förefaller som att titeln stannar inom Norden.

Sverige står för närvarande som femtehandsfavoriter i 12 gånger pengarna hos spelbolaget Unibet men man är med det bara tredje mest betrodda i Norden.

Danmark, som har halv hemmaplan i och med att tävlingen kommer gå av stapeln i Malmö, spelas just nu till förhållandevis låga 3.50, något som förklaras av Unibets Jonas Nilsson:

– Danmark har en tradition av att vinna när Sverige har Eurovision på hemmaplan. De gjorde det år 2000 med Olsen Brothers och mycket talar nu för att de åter sjunger hem segern på svensk mark. De har en trallvänlig låt som vi tror kommer att gå hem hos den europeiska publiken.

Melodifestivalen bara ökar och ökar som spelobjekt och omsättningen har under de senaste åren fördubblats. Något som också bara växer är andelen spel som läggs live under själva tävlingen. Ungefär en tredjedel av spelen under årets svenska upplaga placerades under tävlingens gång.

Oddsen på de mest betrodda länderna i Eurovision Song Contest där finalen avgörs den 18:e maj i Malmö Arena:

Danmark  3,50
Norge  6,50
Holland  10,00
Ryssland  10,00
Sverige  12,00
Vitryssland  12,00
Azerbajdzjan  15,00
Georgia  15,00
Italien  15,00
Tyskland  15,00

Gå till Start