Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Oddssättaren inför Stryktipset 23 mars

Det är två omgångar kvar av årets Tips-SM och alla tävlande har en svår helg framför sig. En klurig kupong och skillnaden mellan topp- och bottenstriden är liten. Svenska Spels oddssättare Mikael Stålblom ger sin syn på helgens omgång.

– Det är en svår kupong då vi går ner i serierna, till League 1 och League 2. Det man kan tänka på är att det inte skiljer speciellt mycket mellan toppen och botten. Det ska bli intressant att se om Portsmouth med sina ekonomiska problem kan ta poäng i botten av League 1. Sen är det alltid kul att följa Crewe och deras satsning på unga spelare. Ifjol gjorde Nick Powell succé och köptes av Manchester United. Till den här säsongen trodde man mycket på Max Clayton, men han har haft en tuff säsong, säger Mikael Stålblom.

Mikael Stålblom ser även att det finns intressanta drabbningar i League 2.

– I League 2 är det jämnt i toppen av tabellen och flera lag har en realistisk chans till direktuppflyttning. I match 13 är både Rotherham och Exeter på playoff-plats och behöver tre poäng i jakten på toppduon, avslutar Mikael Stålblom.

Mikael Stålblom ger 5 råd inför helgens omgång:

  • En del lag spelar i veckan – följ upp resultaten
  • Tänk på att lagen är väldigt jämna i de lägre serierna
  • Scunthorpe har fem förluster på de sex senaste matcherna
  • Coventry har fler segrar på bortaplan än hemmaplan
  • På 19 matcher i ligan har Rotherham bara spelat en oavgjord match på New York Stadium

Gå till Start