Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

FA varnar klubbar för eventuell matchfixning

Engelska fotbollsförbundet meddelar att man har kontaktat var och en av de 22 klubbarna i “Football Conference Blue Square Bet South” och uttryckt sin oro över misstänkta läggmatcher och eventuell matchfixning.

– I England är de här ligorna måltavlorna, inte Premier League eller de andra högre divisionerna. Spelarna har låga löner och är lätta att komma åt, säger FA till Sports Direct.

FA gjorde ett uttalande i fredags där man bland annat säger att de har blivit medvetna om “misstänkta spelaktiviteter” på ett antal matcher som spelats i divisionen.

– Klubbar har ombetts att påminna sina spelare och tjänstemän om deras ansvar enligt reglerna som finns kring vadslagning, säger FA i ett pressmeddelande. FA uppmanar nu alla inblandade att fortsätta tipsa om onormala aktiviteter i samband med och under matcherna.

Tillsammans med bland andra spelkommissionen för sportspel, Sports Betting Intelligence Unit, letar man vidare för att se om de misstänkta spelmönstren man hittat har någon koppling till illegalt spel.

Så sent som för en månad sedan lämnade Europol en rapport om 680 misstänkta fotbollsmatcher runt om i världen.

Gå till Start