Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Johanna Backholm ny vice vd för Paf

Pafs HR-direktör Johanna Backholm, 36 år, blir vice vd för Paf. Det beslutade Pafs styrelse fredagen den 15 mars.

Sedan Thomas Lundberg lämnade Paf för ett år sedan har spelbolaget varit utan vice vd, men från och med den 1 april har vd Anders Ingves en vikarie om han av någon anledning skulle vara borta från jobbet.

Anders Ingves är mycket nöjd med valet av Johanna Backholm och ser en stor potential i henne:

– Johanna är skicklig på att se helheten och hon är ett bra bollplank för personalen, säger han i ett pressmeddelande.

Senast Paf hade en vice vd var det direktören för Paf.com som hade den titeln, men det är inte någon slump att HR-direktören nu lyfts fram på en så pass inflytelserik position.

– Pafs filosofi är att företaget bara kan växa om människorna växer och Johanna Backholm har den operativa förmågan att få våra medarbetare att växa.

Johanna Backholm tvekade inte när hon erbjöds att bli vice vd.

– Jag tycker att man ska ta de chanser man får. Jag är förstås glad över att min kompetens uppskattas och över att personalen är så högt prioriterad.

Johanna har jobbat på Paf sedan 2002 och sitter sedan 3,5 år tillbaka i Pafs koncernledning.

– Det nya uppdraget innebär att jag blir mer involverad i delar av verksamheten som inte är direkt personalrelaterade. Jag tycker att det ska bli jättespännande och jag känner mig trygg eftersom jag har kompetenta medarbetare som kliver in och fyller de eventuella luckor jag lämnar på HR-avdelningen, säger Backholm.

Gå till Start