Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Inför Superettan!

Det är nu en bra bit under en månad kvar tills den svenska elitfotbollen drar igång och det är därmed hög tid att titta till hur det ser ut inför de olika seriernas uppstart.

TheGamblerMagazine tog sig ett snack med Svenska Spels oddssättare Johan Elevant.

Dina tankar om den förmodade toppkvartetten Johan, vad skiljer dem från det övriga gänget?

Örebro har fått behålla det man velat och avslutade starkt i höstas – för mig ser man ut att vara det starkaste laget i Superettan. Hammarby har värvat riktigt bra, och utöver det ska man komma ihåg de värvningar man gjorde i somras. I år har man både kvalité och bredd vilket gör att man borde tåla en del skador. För Sundsvalls del hänger mycket på om man får behålla Ari Skulason hela säsongen. Utan honom får man nog svårt att vara med i toppen. Gais får ses som en outsider – man har rensat en del i truppen och är inte helt lätta att få grepp om innan seriestart. Men försäsongen har sett helt okej ut.

Betyder det något särskilt att Hammarby lämnar Söderstadion och flyttar in i Tele2 Arena?

Ur oddssättningssynpunkt tror jag inte det. Man byter naturgräs mot konstgräs, men på det hela taget tror jag inte hemmaplansfördelen kommer rubbas åt något håll.

Förra året var Östersunds FK snudd på utdömda i förhandstipsen i Norrettan. Tänk om jämtlänningarna gjort en lika fin satsning den här säsongen, hur högt upp kan de hamna ”som bäst”?

Man har ju gjort en hel del fina resultat på försäsongen och det finns säkert anledning att ha respekt för Östersund – framförallt hemma på Jämtkraft Arena. Men över en hel säsong har jag svårt att se laget hamna på övre halvan. Kul dock om jag har fel.

Generellt i Superettan – vad ser du personligen mest fram emot?

Superettan känns bättre och bättre för varje säsong och det är riktigt kul att se hur lagen står upp mot allsvenskt motstånd i Svenska Cupen. Falkenbergs framfart där imponerar onekligen och det blir väldigt spännande att se om man lyckas även i serien.

Den 6:e april är det dags för avspark i Superettan som ska plocka fram två nya allsvenska lag samt ett lag som från försöka kvala till sig en plats mot det 14-placerade laget i Allsvenskan.

Vi tackar Johan för informationen och vill man läsa mer om hans tankar kring Superettan och annat så gör man det på hans blogg på svenskaspel.se.

Gå till Start