Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spelkortet räddade 43 miljoner

Många av Svenska Spels kunder glömmer bort att lösa in sina vinster – eller tappar bort sina spelkvitton. Tack vare att registrera spelen med Spelkortet kunde man under 2012 betala ut 43 miljoner i vinster som annars hade frusit inne i Regleringsfonden.

Spelar man genom svenskaspel.se eller i mobilen registreras spelen automatiskt, men spelar man i butik måste man alltså komma ihåg att använda sitt spelkort eller registrera sitt körkort för att spelet ska vinstbevakas.

Samtidigt som 43 miljoner kunde “räddas” frös över 25 miljoner kronor i oinlösta vinster inne från kunder som inte använt Spelkortet, pengar som hamnade i den så kallade Regleringsfonden. Pengar i Regleringsfonden tillfaller dock inte Svenska Spel utan går tillbaka till kunderna, bland annat genom kryddningar på till exempel Bomben och extrapengar på Drömvinsten.

 

Gå till Start