Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Rekordstort intresse för galopptävlingen

Cheltenham Festival räknas som Storbritanniens näst största galopptävling efter Grand National. 2005 valde man att arrangera tävlingen över fyra dagar och sedan det beslutet togs har man aldrig haft mer publik på öppningsdagen än vad man hade igår.

56 284 personer besökte igår Cheltenham Festival och trots att tävlingarna fick skjutas upp en dryg halvtimme på grund av frost. Totalt beräknas 230 000 personer besöka tävlingarna under de här fyra dagarna och spelomsättningen kommer med stor sannolikhet överstiga hundra miljoner pund även i år.

I jämförelse kan nämnas att Elitloppshelgen (fre-lör-sön) förra året hade 54 435 personer på plats och en spelomsättning på 360 miljoner kronor.

Mer information på tävlingens hemsida.

Gå till Start