Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Favoritskapet klarnar kring påvevalet

Idag inleds det beryktade valet av den katolska kyrkans påve, ett val som mer ofta än inte drar ut något på tiden och när en vinnare är utsedd går därmed inte riktigt att säga.

Spelbolagens odds på vem som ska bli näste man att inneha denna titel kom ut bara några timmar efter att det meddelades att den förre innehavaren, den tyskfödde Joseph Razinger skulle hoppa av ämbetet.

När oddsen först kom ut hölls ghananen Peter Turkson som favorit, men denne förefaller sedan dess ha sänkt sina möjligheter något och spelas nu till omkring 7 gånger pengarna. Anledningen till detta sägs till största del vara att han i en intervju med CNN trampade något i klaveret genom att koppla ihop pedofili med homosexualitet.

Det lutar nu istället, om man får tro oddsen, åt att det blir hemmaseger i valet. Den 71-årige italienaren Angelo Scola ses just nu som ganska klar favorit och spelas till måttliga 3 gånger pengarna hos Unibet. Hos Bet365 står han ännu lägre, 2.75.

Scolas främsta utmanare anses vara den 10 år yngre brassen Odilo Scherer, just nu spelad till 5 gånger pengarna.

Bolagen erbjuder odds på ett 30-tal övriga kandidater, men dessa står samtliga i över 10 gånger pengarna och får ses som otroliga att vinna valet.

Det kan också noteras att detta alls icke är någon plojgrej som spelbolagen sätter odds på för att få uppmärksamhet. Objektet beräknas omsätta motsvarande 150 miljoner kronor och blir i så fall det största ickesportsliga objektet någonsin.

Även om det är kandidaterna själva som avgör valet får nog spelsäkerheten anses god.

Gå till Start