Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Drakarna slutspelsfavoriter

Grundserien av den svenska basketligan är färdigspelad och under den kommande veckan startar slutspelet. Dags att ta sig en titt på hur Unibets odds sitter inför detta slutspel.

Favoriter till SM-guldet är inte helt oväntat årets seriesegrare Sundsvall Dragons som just nu spelas till förhållandevis låga 2.60. Lagets har visserligen vanan att vinna, men är knappast överlägset och kommer i detta slutspel utmanas rejält. Dock kanske inte i kvartsfinalspelet där de möter 08 Stockholm, ett lag som under säsongen och inte minst under slutskedet, haft stora problem med sin trupp. Bland annat med att den något lynnige stjärnan Rudy Mbemba lämnat laget.

Andrahandsfavorit är Norrköping Dolphins, ett lag som med sina resurser nog borde se sig själva som favoriter till att vinna titeln varje år. Svängig säsong i år dock men de har under slutdelen av säsongen förstärkt med fyrtornen Christian Maråker och Joakim Kjellbom, båda svenska landslagspelare. Dolphins har spelarna och resurserna, men frågan är om de kan få till sitt lag tillräckligt väl för att vinna guldet. 3 gånger pengarna just nu, trots att de redan i kvartsfinalspelet stöter på ganska tufft motstånd i form av Borås Basket.

Tvåa i grundserien kom Uppsala Basket vilket var lagets bästa placering i ligan på över 20 år. Uppsala har både topp och bredd och har i sista stund förstärkt laget med en högklassig guard i form av den brittiske landslagsspelaren Justin Robinson. Laget spelas just nu till 5 gånger pengarna att vinna guldet, något som kan ses som lite märkligt med tanke på att de under säsongen hela tiden blivit bättre och i grundseriens näst sista omgång spelade ut favoriterna Sundsvall fullständigt och det på bortaplan. Uppsala inleder mot LF basket från Luelå i kvartsfinalspelet. Ingen jättelätt motståndare, men samtidigt inte något som ska kunna störa.

Även Södertälje Kings, trea i grundserien, bör nämnas. Södertälje brukar lyckas väl i slutspel och har kapacitet att besegra alla lag, men det ska ändå  mycket till för att de ska gå hela vägen. 6 gånger pengarna på att de tar hem SM-guldet.

Övriga lag i slutspelet:

Borås Basket 12:50

Solna Vikings 20

08 Stockholm 25

LF Basket 35

Gå till Start