Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Fyra basketspelare misstänkta för matchfixning

Det är inte första gången som det blåser kring spelare – eller domare – i Basketligan. Den här gången gäller det Stockholmsklubben Eagles som misstänker att fyra spelare satsat pengar på sina egna matcher.

Stockholm Eagles har gjort en internutredning och kommit fram till att fyra tidigare spelare har spelat på klubbens egna matcher. Klubbens ordförande, Goran Popov, säger till Expressen att han är hundra procent säker på sin sak.

– De spelar fel, säger han till Expressen. När de till exempel ska ta ett skott fumlar de bort bollen över linjen. Om en sådan sak händer sex-sju gånger under en match för en spelare vet man att någonting är konstigt. Det är samma parametrar Svenska Spel har när de tittar på spelare som gjort sådana här saker, berättar han.

Trots misstankarna vill klubben inte göra någon polisanmälan, utan menar att det är för svårt att bevisa, något som fått Svenska Basketförbundet att reagera.

– Kan han säga det till medier förutsätter jag att han kan säga det till polisen, säger förbundets ordförande Hans von Uthmann till Expressen.
Klubben låter meddela att man inför en särskild klausul i spelarnas kontrakt som ska motverka vadslagning på egna matcher, att spelare kan bli direkt avstängda i en vecka samt polisanmälas och att Stockholm Eagles kommer tillföra en egen granskningsgrupp som ska titta på alla matcher i efterhand.
Gå till Start