Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenskar utmanar Tiger i Miami

PGA-touren i golf håller denna vecka till i Miami, Florida, och efter den första dagens spel är en hel klump av världens bästa spelare med i täten. Inklusive två svenskar.

Bet365, som alltid är mycket snabba med att få ut sina odds, har uppdaterade vinnarodds inför de avslutande tre rundorna.

Favorit är inte helt otippat en viss Tiger Woods som är i delad ledning efter en 66-runda, sex under par den första dagen. Tiger spelas just nu till 4.20, och de flesta som följer golf vet hur oerhört svårslagen han är i tävlingar där han väl tagit sig till tätpositionen.

Två svenskar är riktigt bra med i toppen. Fredrik Jacobson gick första rundan på lika många slag som Tiger, 66 alltså, men till skillnad från Tiger är han snäppet mindre betrodd på att vinna tävlingen. 23 gånger pengarna på “Freddie” just nu. Kanske inte tillfällighet dock. Jacobson är typexempel på en spelare som ofta är med i toppen men förbluffande sällan vinner. Kanske ska då lite större tilltro ställas till vår överlägset bästa spelare de senaste åren, Peter Hanson. Skåningen ligger ett slag efter täten och kan spelas till 26 gånger pengarna. Han har inte mycket rutin av att vinna tävlingar på den här nivån, men mycket stark är han och kommer säkert hänga i hela vägen.

Ingen brist på konkurrens dock. Tävlingen i Miami är ett riktigt getingbo. Spelare som Bubba Watson, Phil Mickelsson och Sergio Garcia är alla med i den absoluta toppen. Watson och Garcia delar på andrafavoritskapet bakom Woods med 13 gånger pengarna.

Gå till Start