Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

”Svåraste omgången hittills i Tips-SM”

Med många jämna matcher på veckans kupong har de tävlande i Tips-SM en svår omgång framför sig – i alla fall om vi ska tro Mikael Stålblom, oddssättare på Svenska Spel.

– Det här är en svår vecka. Inte lika många favoriter som senast, med många jämna matcher på kupongen, säger Mikael i ett pressutskick.

Han utvecklar:

– Bottenmötet mellan Reading och Aston Villa blir intressant att följa då båda lagen är i behov av poäng för att klara sig ifrån nedflyttning. Frågan är om även Queens Park Rangers bakom dem kan ta poäng i samma kamp när de möter Sunderland på hemmaplan.

Och även i ligan under Premier League verkar det finnas intressanta matcher.

– I The Championship kan match 7 vara en riktigt underhållande match. Bolton med kanonform möter ett av seriens mest passningsskickliga lag i Brighton. Även i match 11 där två klassiska lag i Nottingham och Wolverhampton verkar funnit lite form på slutet.

Kupongens största favorit finner vi i Leicester som tar emot Sheffield W på hemmaplan.

– Det säger lite om hur klurig denna omgång är, avslutar Mikael.

Något att notera är också att Newcastles deltagande i Europa League under veckan gör att de spelar en dag senare, vilket gör att Stryktipset den här veckan avgörs på söndag.

Att tänka på enligt Mikael Stålblom:

  • Stoke har bara en seger på bortaplan den här säsongen.
  • Vad ställde Newcastle upp med för lag i Europa League – kan de vara slitna mot Stoke?
  • Swansea vann båda mötena ifjol mot WBA – och hemmamötet denna säsong med 3-1.
  • Bolton har 4 raka segrar, och 7 matcher utan förlust.
  • Det var full omgång i The Championship i veckan – följ upp resultaten och se om något eller några lag fick spelare avstängda.
Gå till Start