Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Melodfestivaloraklet tror på skräll

Nästan alla tror på YOHIO eller Ralf Gyllenhammar som vinnare i Melodifestivalen – men inte alla. Niklas Svensson, politisk reporter på Expressen, har prickat in 7 av de 8 finalisterna i sina förhandstips och om man ska lita på spelbolagens ranking tror han på en skräll.

Efter att Niklas prickat in 7 av 8 finalister har epitetet “Melodifestivalorakel” börjat sprida sig i de sociala medierna.

Niklas, hur förklarar du din känsla för Melodifestivalen, för uppenbarligen har du något knep som vi andra inte har?
– Haha, nej, jag tror inte att jag sitter på några hemliga verktyg för att lista ut vinnare, säger han till thegamblermagazine.se. Jag går bara på känsla. Och möjligen lite på erfarenhet, fortsätter han.

Niklas utvecklar:

– För tio år sedan arbetade jag som nöjesreporter på Expressen och bevakade både Melodifestivalen och Eurovision, så möjligen fastnade något redan då, berättar han.

Enligt spelbolagens oddssättare är Niklas favoriter, Ulrik Munther respektive Anton Ewald, just nu rankade tra och femma. Spelbolagen har istället YOHIO som favorit före Ralf Gyllenhammar och Robin Stjernberg på fjärde plats.

Niklas, vilken är din kommentar till spelbolagens ranking?
– Jag såg att Anton Ewald i dag stod i tio gånger pengarna hos ett av spelbolagen och kastade snabbt in 300 kronor. Farligaste konkurrenten för Ewalds del, och för min då, är utan tvekan Yohio, avslutar Niklas till thegamblermagazine.se.

I kvällens avsnitt av Kulturnyheterna utvecklar Niklas sitt resonemang om hur svenska folket röstar och berättar om varför Anton Ewald blir Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest.

Läs också: Är YOHIO även SVT:s favorit?

Gå till Start