Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Djokovic klar favorit i Indian Wells

Idag torsdag startar årets första mastersturnering i tennisvärlden, den typ av turnering som står närmast under Grand Slam-turneringarna.

Ordet tennis betyder i de flestas öron spel, och givetvis, det finns alla möjligheter till spel kring denna turnering som spelas i Indian Wells, USA.

Unibet har kommit ut med odds på turneringens slutsegrare och inte helt otippat, den överlägsne världsettan Novak Djokovic är stor favorit till titeln. Serben spelas just nu till 2 gånger pengarna, knappast någon överraskning då han än så länge är obesegrad under detta spelår på atp-touren.

Närmast utmanas Djokovic av spelaren han mötte i finalen i Australian Open tidigare i år, Andy Murray. Skotten Murray har inte spelat sedan just Australian Open. Kan vara lite rostig med andra ord och han har också hamnat på samma halva av lottningen som Djokovic, de kan alltså få mötas redan i semifinal. Murray står just nu i 3.50 gånger pengarna.

Tredjehandsfavorit är inte helt oväntat världstvåan Roger Federer. Svag form på honom vilket ger oddset 6 gånger pengarna. Noteras dock att Federer brukar vara stark i just Indian Wells och han vann turneringen förra året, något som inte ska underskattas.

Rafael Nadal är tillbaka på atp-touren och gör den här veckan sin första turnering på exakt ett år när det gäller spel på hardcourt. 7 gånger pengarna på att Nadal vinner turneringen, och med tanke på hans bristande matchträning är det förståeligt. Dessutom gör hans låga seedning att han kan få möta Federer redan i kvartsfinal.

Vad gäller outsiders finns så klart starka topp-10-spelarna Ferrer, Berdych, Del Potro och Tsonga, men noteras måste också mannen som var i final i just den här turneringen förra året. John Isner är just nu visserligen fullständigt formlös men för exakt ett år sedan besegrade han i denna turnering Djokovic och spelade kanske sitt livs tennis. Kan amerikanen hitta tillbaka till det spelet nu när han får komma tillbaka till en spelplats han har goda minnen från? Han kan just nu spelas till 100 gånger pengarna på att vinna turneringen.

Gå till Start