Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Är YOHIO även SVT:s favorit?

På lördag är det dags för en av årets största spelhändelser – finalen i Melodifestivalen. Spelbolagen är överens om att YOHIO är favorit, men under veckan har vinnaroddset stigit allt mer och främste utmanare Ralf Gyllenhammar har kommit allt närmare.

Hos oddssättarna på de olika spelbolagen är det full fart. Svenska Spels Johan Elevant skriver i Oddsbloggen att det tog lite extra tid att få ut alla speltyper, då det är mycket som ska hänga ihop.

– Speltyperna ska synkas med varandra – oddsjusterar vi på ett ställe ska ju andra speltyper justeras därefter, och det är inte helt lätt att få det någorlunda korrekt, förklarar Johan. Är startfältet jämnt – vilket det relativt sett är just nu – är det lite andra parametrar som gäller än när vi har en megafavorit.

Svenska Spels spelare sprider insatserna väl mellan de olika bidragen. Johan fortsätter:

– Nyss hade vi flera skurar på vem som ska komma sist och när kulregnet slutat och krutröken för stunden lagt sig, kan jag konstatera att ett antal av våra wise guys har spridit sina insatser på fyra bidrag, skriver han.

“Man kan ana att även SVT själva ser YOHIO som en storfavorit”
Ett annat spelbolag, Ladbrokes, väljer liksom Svenska Spel att ha YOHIO som favorit. Och det motiveras bland annat med den tacksamma utgångspositionen.

– Man kan ana att även SVT själva ser YOHIO som en storfavorit, då han får gå ut som tionde och sista artist i finalen, säger Andreas Fyrlund på Ladbrokes. En position som Christer Björkman brukar anförtro en artist med tydliga vinnarchanser. Även Ulrik Munther får anses ligga bra till, då han istället får äran att öppna hela tävlingen, avslutar Andreas.

Jonas Nilsson, pressansvarig hos Unibet, stämmer in i kören.

– YOHIO har varit oddsens favorit ända sedan hans vinst i första deltävlingen. Han har ett starkt nummer, stor fanskara och sticker ut. Men det är svårtippat i år och Ralf Gyllenhammar har under veckan seglat upp som en av favoriterna att vinna, säger Jonas Nilsson.

Unibet meddelar att man fortsätter erbjuda liveodds på tävlingen och som thegamblermagazine.se skrev inför Andra Chansen har Svenska Spel bestämt sig för att inte göra det. Mer om det beslutet finns att läsa här: Därför stoppas livespelet på Melodifestivalen.

Gå till Start