Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska Cupens nya format lockar spelbolagen

I morgon börjar omgång tre av Svenska Cupen och flera spelbolag tar tillfället i akt att varva igång den svenska fotbollssäsongen. Gruppspelet avgörs i enkelmöte och det bästa laget i varje grupp går vidare till kvartsfinal, där de fyra bästa gruppvinnarna seedas mot övriga fyra lag. Det lag som vinner hela Svenska Cupen får en plats i Europa League

Tanken med det nya formatet (gruppspel) är att höja intresset för Svenska Cupen.

– Det borde ge cupen lite högre status, säger NordicBets oddssättare Urban Aheinen. För de allsvenska lagen borde det betyda värdefulla matcher inför seriestarten och vi tror de kommer att ge cupen en större chans än tidigare. Jag tror man kan få värdefull information inför kommande seriespel, menar Aheinen.

Kvartsfinalerna spelas 3:e respektive 10:e april, semifinalerna den 1 maj och finalen i Friends Arena går av stapeln den 26 maj.

Både Svenska Spel och NordicBet har Elfsborg som favorit före Malmö FF och AIK. Även Unibet tror mest på Elfsborg, men med AIK och Helsingborgs IF som främsta utmanare.

Gå till Start