Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Istrav på Åresjön

På fredag anordnas det speciella istravet på Åresjön. ATG är ett av företagen som står bakom satsningen och man erbjuder spel på samtliga fem lopp (Vinnare, Plats och Tvilling). Dagen har i år även extra fokus på barn och ungdomar med flera aktiviteter på plats.

Erik Adielsson kommer för att försvara championatet från 2011 (han vann även 2009) och han har körningar i samtliga fem lopp. Örjan Kihlström kör i fyra, precis som Thomas Uhrberg. Banan består av en relativt snäv 1000-metersbana som sätter både hästar och kuskar på prov.

– Jag har tävlat en gång tidigare på Åresjöns is, berättar Thomas Uhrberg. Det var häftigt. När bilen släppt fältet och alla är på väg in i första sväng hinner man tänka ”nu smäller det…”, för då är det trångt och det går fort på den odoserade isen. Men i nästa sekund har alla hittat sina positioner och sen gäller det bara att köra på, förklarar han.

Åres istrav fredag 1 mars 2013:

15.00 Uppladdning för barn och ungdomar med hästen i fokus
16.30 Istravet startar, fem lopp ska köras
18.00 After-trot på Holiday Club

Mer om istravet finns att läsa i ATG:s pressmeddelande.

Gå till Start