Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Stoppar livespel på Melodifestivalen

Till gårdagens delfinal i Melodifestivalen valde Svenska Spel att inte erbjuda något livespel. Enligt spelbolagets kundtjänst är beslutet taget ur spelsäkerhetssynpunkt.

– Vi har tagit beslutet att inte erbjuda livespel på Melodifestivalen eftersom vi gör bedömningen att röstningsprocessen via sms inte är tillräckligt säker ur spelsynpunkt, skriver signaturen Linus från Svenska Spels kundservice. Det vi har sett är att det finns för många personer i denna process som rent hypotetiskt kan dra nytta av information om röstfördelning och använda den i samband med livespelet, förklarar han.

Linus fortsätter:

– Som kund spelar man direkt mot Svenska Spel och är således inte utsatt för denna risken. Risken står Svenska Spel och i praktiken innebär det att Svenska Spel riskerar att förlora stora summor om någon person skulle dra nytta av inblick i/information om röstfördelningen. Det är viktigt att understryka, inga kunder har drabbats eller utsatts för någon risk.

Och när frågorna återkommer förtydligar man:

– Det finns helt enkelt för många personer i denna kedja av smsröstningen som har möjlighet att ta del av röstfördelningen och som skulle kunna dra nytta av det, skriver signaturen Linus från Kundservice.

Vi på The Gambler menar att en trolig följdeffekt blir att fler spelbolag väljer att gå samma väg – och alltså inte erbjuder livespel på Melodifestivalen.

Mer läsning här i forumet på Svenska Spels hemsida.

Gå till Start