Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Ny kommunikationschef på Lotteriinspektionen

Joakim Rönngren är ny kommunikationschef på Lotteriinspektionen i Strängnäs. Han kommer närmast från det brittiska spelföretaget Ladbrokes, där han sedan 2003 varit ansvarig för bolagets nordiska kommunikation.

– Det är en fantastisk möjlighet att få bidra med kommunikativ kunskap inom den myndighet som har en av de mest centrala roller när förändringar sker inom spelområdet i Sverige, säger Joakim i en kommentar. Att dessutom kommunikativt få lyfta följder av ett omfattande olagligt spel i Sverige, ofta med stora sociala konsekvenser, är ett särskilt viktigt motiv när jag nu antar utmaningen, fortsätter han.

Generaldirektör Håkan Hallstedt kommenterar:

– Det är inte alldeles enkelt att hitta någon som är duktig på både kommunikation och spelrelaterade frågor. Därför är jag extra glad att vi har kunnat rekrytera Joakim Rönngren, vars internationella marknadskunnande tillför myndigheten en särskild dimension. Historiskt har det, enligt min uppfattning, varit alldeles för dålig personalrörlighet på den svenska spelmarknaden mellan myndigheten och branschen.

Mer läsning i pressmeddelande från Lotteriinspektionen.

Gå till Start