Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska Spel skriver nytt avtal med svensk handboll

Sedan 1996 har Svenska Spel varit huvudsponsor till svensk handboll och väljer nu att fortsätta samarbetet i tre år framöver. Nytt i avtalet är bland annat ett framtidsprojekt för talangutveckling.

– Vi är stolta över vårt samarbete med svensk handboll och är glada över de otroliga framgångar som sporten haft den senaste tiden. Vi brinner också extra mycket för talangutveckling i svensk idrott och är därför glada över att nu även kunna stötta svensk handboll i det arbetet, säger Johan Lindvall, varumärkeschef på Svenska Spel.

27 miljoner kronor

Det treåriga avtalet ger svensk handboll drygt 27 miljoner kronor som fördelas på Svenska Handbollförbundet och Svensk Elithandboll (damer och herrar).

– Samarbetet mellan oss och Svenska Spel har varit mycket givande och vi är förstås väldigt glada över att samarbetet fortsätter, säger Christer Thelin, vd för Svenska Handbollförbundet.

Nytt i samarbetet mellan statens spelbolag och svensk handboll är bland annat ett framtidsprojekt för talangutveckling och gräsrotsidrott som ska jobbas fram under vintern.

Känner stolthet

– Vi tycker att talangutveckling är väldigt viktigt och har redan idag många sådana projekt, därför känner vi oss extra stolta över att nu kunna presentera det även för svensk handboll, säger Johan Lindvall.

De svenska landslagen har haft stora framgångar under året med bland annat ett OS-silver för herrarnas A-landslag, ett VM-guld för U21-damerna och ett EM-silver för U18-herrarna. Nu hoppas man att sponsringssatsningen ska fortsätta skapa goda resultat.

– Det är en imponerande medaljlista från de senaste åren som handbollslandslagen kan stoltsera med och när det går bra för svensk handboll går det också bra för oss. Vi hoppas att vårt samarbete fortsätter bidra till ännu fler framgångar, säger Johan Lindvall.

Något som landslagens General Manager Stefan Lövgren bekräftar:

– Vi har onekligen en stark tillväxt på landslagssidan och samarbetet med Svenska Spel kommer nu möjliggöra att vi kan fortsätta ta fram nya talanger.

Svenska Spel i förnyat samarbete med svensk handboll

Gå till Start