Nyheter om spel och spelbranschen

Konsekvensen för Paf – 4 miljoner euro årligen i minskade intäkter

Dela den här artikeln:

Åländska penningautomatföreningen, Paf, visar öppet spelstatistik från de två senaste åren. Siffrorna visar att spelet för större summor minskat kraftigt och att man därmed även minskat intäkterna med 4 miljoner euro årligen.

Den huvudsakliga förklaringen till utvecklingen är, enligt Paf, att man förra året införde en permanent förlustgräns som gäller samtliga kunder som spelar på bolagets nätspel.

Den årliga maxgränsen på 30 000 euro har gradvis implementerats sedan september 2018.

– Siffrorna visar att årsgränsen och våra tuffare åtgärder inom spelansvar gör att vi tappar 4 miljoner euro i intäkter årligen, från de storspelande kunderna. Det är mycket pengar, men det är ohållbara pengar som vi inte längre tar emot, säger Christer Fahlstedt, vd för Paf.

Han fortsätter:

– Som ett av få verkligt nordiska spelbolag med grundtanken att värna om samhället, är det här helt rätt väg att gå för Paf. De utländska speloperatörerna från sydeuropa har en alltför stark fokus på vinster, menar Christer Fahlstedt.

Lästips:  Spel på matcher med deltagare under 18 år – 10 st spelbolag riskerar sanktioner

Totalstopp för storspelarna

På grund av den årliga förlustgränsen kan Paf lova att bolaget helt stoppat storspelarna från att spela på Pafs nätspel år 2020.

– Vi kan garantera att Paf inte har några intäkter från storspelarna kvar år 2020 eftersom förlustgränsen då implementerats fullt ut. Jag kan även lova att Paf årligen kommer att presentera siffror som granskats av revisorer och som visar hur intjäningen ser ut från våra olika kundgrupper, säger Christer Fahlstedt.

Paf meddelar även att spelbolaget kommer höja nivån på spelansvar ytterligare under året.

Läs också: Paf inför förlustgräns

Christer Fahlstedt, vd för Paf.


*** Sponsrat: Visste du att TR Media når ca 300 000 spelintresserade varje vecka?


*** Vad är ROI? WikiBet ger svar och reder ut begreppet.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev


*** Boktips: Hållbar sponsring – en handbok för dig som vill ha fler sponsorer.

Dela den här artikeln:
Gå till Start