Nyheter om spel och spelbranschen

Från text-TV till .se – Stryktipset 551 flyttar till nätet

Dela den här artikeln:
Från och med 1 januari 2019 kommer man inte längre kunna följa Stryktipset och Europatipset på SVT:s text-TV. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och många har uttryckt sin frustration över nedläggningen.

Därför lanserar nu Stryktipset och Europatipset samma sidor, men på webben.

– Text-TV utan Stryktipset är som England utan fotboll, säger fotbollskommentatorn Niklas Holmgren. Det är tråkigt att dessa klassiska sidor går i graven, men jag är glad att de återuppstår i annat format.

Det är i samband med omregleringen av spelmarknaden den 1 januari 2019 som SVT har beslutat att ta bort allt spelinnehåll från nyhetstjänsten för att undvika otillbörligt gynnande.

– För många spelare och tippare är text-TV den enda källan till att hitta spelinformation, matcher och för att rätta sina spel, beskriver Svenska Spel i ett pressmeddelande.

För att hjälpa de spelare som tidigare förlitat sig på text-TV lanserar nu Svenska Spel samma sidor, men på webben.

Lästips:  Gävleborg, Halland, Jönköping och Kronoberg har högst andel problemspelande

Sida 550 blir 550.se

I samma text-TV-manér och med samma information finns nu Stryktipsets och Europatipsets text-TV-sidor tillgängliga på Internet. 550 blir 550.se, 551 blir 551.se, och så vidare.

– Vi styr nu om vår data som vi försett SVT med till webben istället, säger Jonas Nilsson, PR-ansvarig på Svenska Spel Sport & Casino, kommunikationsansvarig på Stryktipset. Det blir exakt samma information, utseende och sidor.

– På så sätt erbjuder vi ett alternativ till alla som suktar efter klassiskt och enkelt som text-TV symboliserar när man vill ha koll på matchresultaten och rätta sin kupong, avslutar Jonas Nilsson.

Lästips:  Här är spelbolagen som får svensk licens: "En historisk dag för Spelsverige"

Sidorna som förflyttats till webben är:

  • 550.se – Meny
  • 551.se – Stryktipsets senaste omgång
  • 552.se – Stryktipset och Europatipset, kommande omgång
  • 553.se – Europatipsets senaste omgång

Sidorna fungerar i alla enheter där internet finns (dator, smarta telefoner, surfplattor och smarta TV-apparater).


*** Efter två år av skrivande släpper Magnus Berglund och Frans Fransson boken Hållbar sponsring. Boken är en handbok med teori, tips och inspiration. Ett stort fokus har lagts på idrottens samhällsnytta. Läs mer om boken här. Köp boken här: Tictail, Adlibris eller Bokus.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start