Nyheter om spel och spelbranschen

Alla BOS-bolag beviljas svensk licens från 1 januari

Dela den här artikeln:

Inför licensstarten den 1 januari konstaterar BOS att samtliga licenspliktiga medlemsbolag erhåller svensk licens. Svensk licens är nödvändigt för att få erbjuda spel i Sverige efter nyår.

– Det är naturligtvis glädjande att kunna lägga till handlingarna att samtliga av BOS medlemsbolag fick godkänt av Lotteriinspektionen i deras licensgranskning. Den svenska spellicensen utgör den bottenplatta från vilken vi vill bidra till att skapa en av världens bäst fungerande spelmarknader, säger Gustaf Hoffstedt, generalsekreterare i branschföreningen, i en kommentar.

Han fortsätter:

– Nu är det upp till spelmarknadens aktörer – med respekt för våra olika uppgifter och mandat – att se till att Sverige har förmåga att reglera sitt spel på ett sätt som möter behoven hos såväl stat, industri som konsumenter.

Läs också: Spelbolagen som har svensk spellicens

Lästips:  Åtta spelbolag får varning och sanktionsavgift för vadhållning på matcher med minderåriga spelare

Mandalorian senaste medlemmen

Tidigare i december antog BOS ett nytt spelbolag som associerad medlem. Bolaget är Mandalorian Technologies Ltd.

– När Sverige nu går in i ett licenssystem är det vår ambition att i praktisk handling visa att vi utgör de spelbolag som anstränger sig mest för att skapa en sund och välfungerande spelmarknad. Från BOS sida är vi övertygade om att Mandalorian tillhör den kretsen spelbolag och att de har mycket att tillföra, kommenterade Gustaf Hoffstedt.

Mandalorian är huvudsakligen verksam under varumärket NoAccountCasino. Operatören är en av dem som positionerat sig till kunder genom att erbjuda spel utan registrering.

Fakta: BOS – en branschförening för onlinespel

Följande företag är medlemmar i BOS: Betsson, Kindred, Mr Green, NetEnt, Paddy Power Betfair, Bet365 och Casumo. Även Cherry, Evolution Gaming, Jackpotjoy Group, LeoVegas och Pokerstars finns bland medlemmarna. Medlemmar är även Prima Networks, SG Digital, VideoSlots, William Hill, SuprNation, Quickspin och Mandalorian Technologies.

Läs också: Allt du behöver veta om ansökan om svensk licens


*** Sponsrat: Visste du att TR Media når ca 300 000 spelintresserade varje vecka?


*** Vad är ROI? WikiBet ger svar och reder ut begreppet.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev


*** Boktips: Hållbar sponsring – en handbok för dig som vill ha fler sponsorer.

Dela den här artikeln:
Gå till Start