Nyheter om spel och spelbranschen

Kindreds vd om framtidsplanerna: ”På sikt ska det jobba 700 personer i Sverige”

Dela den här artikeln:

Kindreds vd Henrik Tjärnström berättar i en intervju med Bloomberg News om sin syn på den svenska spelmarknaden, samt bolagets framtidsplaner.

Många mindre spelaktörer kan få det svårt när den svenska licensmarknaden träder i kraft. Det hävdar Kindreds vd Henrik Tjärnström i en intervju med Bloomberg News, som Dagens Industri plockat upp.

– De marknadsandelarna kan sammantaget vara ganska stora och röra sig till de större aktörer som enklare kan hantera marginalpressen från höjd spelskatt, resonerar Henrik Tjärnström.

Han hoppas på att öka företagets marknadsandel efter införandet av regleringen, dels genom marknadsandelar från mindre bolag, men även hjälp av möjligheter att använda nya marknadsföringskanaler, som bolaget inte hade tillgång till tidigare i Sverige.

I somras tecknade bolaget ett långt sponsoravtal med Allsvenskan och Superettan, ett avtal som gäller från 2020.

Lästips:  Casino Cosmopol bryter mot penningtvättsreglerna – ska betala sanktionsavgift på 8 miljoner kronor

Ska rekrytera intensivt i Sverige

Vidare uppger Henrik Tjärnström i intervjun att Kindred avser fortsätta genomföra förvärv. Kindred planerar dessutom att upprätthålla de senaste årens höga tillväxttakt med rekryteringar nästa år.

Den befintliga personalen ska utvidgas med hela 14 procent, uppger Henrik Tjärnström.

Kindred hade 1 425 anställda i slutet av det tredje kvartalet, vilket skulle innebära att 200 anställda väntas tillkomma. Och hälften av dem i Sverige, där man för närvarande har 300 anställda.

– På sikt ska det jobba 700 personer i Sverige, enligt Henrik Tjärnström.

För att rymma alla personer kommer Kindred också att flytta in till större lokaler i centrala Stockholm, något som ska ge bolaget en konkurrensfördel. I Stockholm blir man också en del av det ”techkluster” som uppstått i innerstaden, med grannar som bland andra Spotify.


*** Efter två år av skrivande släpper Magnus Berglund och Frans Fransson boken Hållbar sponsring. Boken är en handbok med teori, tips och inspiration. Ett stort fokus har lagts på idrottens samhällsnytta. Läs mer om boken här. Köp boken här: Tictail, Adlibris eller Bokus.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start