Nyheter om spel och spelbranschen

Beskedet: Inga tillfälliga licenser i avvaktan på beslut

Dela den här artikeln:

Lotteriinspektionen får många frågor om möjligheten att få tillfälliga licenser i avvaktan på myndighetens bedömning. Men någon sådan möjlighet finns inte.

– Någon sådan möjlighet, liknande den i Storbritannien eller Danmark, finns inte i den svenska regleringen. Det är alltså inte möjligt enligt svensk lag, meddelar Lotteriinspektionen.

– Vi kommer därför inte att meddela några tillfälliga beslut.

Lästips:  Paf beviljas licens för onlinespel i Sverige: "Stolt och förväntansfull"

Fattar beslut om licenser löpande

De företag som har kommit in med kompletta ansökningar i god tid, vilket Lotteriinspektionen benämner som ”före november 2018”, kan räkna med att få sin ansökan prövad före den 1 januari 2019.

– Bolag som har lämnat in ansökningar sent eller kompletterat sent kan inte räkna med att få beslut före den 1 januari 2019. Vi kommer att fortsätta fatta beslut om licenser löpande även efter årsskiftet.

– Man får inte tillhandahålla spel i Sverige förrän man har fått licens, någon så kallad ”grace period” finns inte i den svenska lagstiftningen. Om man ändå gör det kan det påverka möjligheten att senare få licens beviljad.

Lästips:  Casino Cosmopol bryter mot penningtvättsreglerna – ska betala sanktionsavgift på 8 miljoner kronor

Inväntar förvaltningsrätten

När det gäller de vadhållningslicenser som har överklagats av Svenska Fotbollförbundet avvaktar Lotteriinspektionen förvaltningsrättens interimistiska beslut.

Man bedömer att detta besked sannolikt kommer före årsskiftet.

– När vi har fått detta beslut återkommer vi med mer information på vår webbplats, meddelar myndigheten.


*** Efter två år av skrivande släpper Magnus Berglund och Frans Fransson boken Hållbar sponsring. Boken är en handbok med teori, tips och inspiration. Ett stort fokus har lagts på idrottens samhällsnytta. Läs mer om boken här. Köp boken här: Tictail, Adlibris eller Bokus.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start