Nyheter om spel och spelbranschen

SVT tar bort Stryktipset och V75 från Text-tv

Dela den här artikeln:

Från och med årsskiftet får Sverige en ny spellag. I samband med detta tar SVT bort allt spelinnehåll från Svenska Spel och ATG på SVT-text. Det meddelar kanalen på sin hemsida.

När spelmonopolet försvinner riskerar SVT att gynna en kommersiell spelmarknad, vilket inte är förenligt med public service-uppdraget. Därav beslutet att ta bort allt spelinnehåll på SVT-text, beskriver SVT.

– Vårt beslut är en logisk följd av omregleringen av den svenska spelmarknaden, säger Jan Helin, programdirektör på SVT.

SVT till SVT om beslutet

I artikeln ställer också SVT en del frågor till sig själva, som man lyckligtvis också svarar på.

Man kan tänka sig att det är äldre tittare som följt spelresultat via Text-tv. Ni tror inte att det är svårt för dem att hitta nya digitala plattformar?

– Vi förstår om tittare haft för vana att följa spelresultaten via SVT:s Text-tv men är övertygade om att det går lätt att hitta nya källor för spelresultat. På TV4:as text-tv kan man exempelvis hitta spelresultat från Svenska spel och ATG om man vill fortsätta läsa resultaten via tv:n.

Är inte detta en diskriminering av en äldre målgrupp?

– Att följa spelresultaten via Text-tv är nog mer av en vana än okunskap och tillgång till digitala plattformar.

Lästips:  Svensk Travsport lanserar Svenska Travligan (STL)

Står det inte i ert sändningstillstånd att ni ska tillhandahålla Text-tv och vara tillgängliga för alla?

– I vårt sändningstillstånd står att vi ska sända sökbar Text-tv till hela landet, men innehållet för sidorna finns inte angivet i detalj (mer än att vi där ska följa samma villkor i sändningsrätten som övrigt innehåll).


*** Efter två år av skrivande släpper Magnus Berglund och Frans Fransson boken Hållbar sponsring. Boken är en handbok med teori, tips och inspiration. Ett stort fokus har lagts på idrottens samhällsnytta. Läs mer om boken här. Köp boken här: Tictail, Adlibris eller Bokus.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start