Nyheter om spel och spelbranschen

Samhällsnyttan i fokus i ny handbok om sponsring

Dela den här artikeln:

Efter två år av skrivande släpper Magnus Berglund och Frans Fransson i början av december handboken Hållbar sponsring. Boken beskrivs som en handbok för rättigheter med teori, tips och inspiration. Ett stort fokus har lagts på idrottens samhällsnytta.

Boken vänder sig främst till idrotten och dess föreningar, förbund, evenemang och andra rättigheter. Syftet med boken är att inspirera och vägleda idrotten till att få fler sponsorer, öka intäkterna och skapa långsiktiga samarbeten.

Hållbar sponsring är en bok om sponsring som ska höja kunskapsnivån hos idrottens rättigheter. Det är en handbok som tar upp enkla teorier och ger konkreta tips, berättar Magnus Berglund, som arbetar som fristående sponsringsrådgivare, och grundare av The Gambler Magazine.

Bokens nästan 400 sidor är fördelade på 16 kapitel. Efter introduktion och teoriavsnitt kommer läsaren till handboken, som fungerar som en steg-för-steg-guide.

– Genom de åtta kapitel som hör till handboken lär sig läsaren förpacka och sälja sponsring från grunden, det vill säga från det interna förarbetet till utvärderingen av ett sponsorskaps effekter, förklarar Magnus Berglund.

Fokus på sponsring, hållbarhet och samhällsnytta

Förutom teorier och modeller innehåller boken även löpande case och fördjupningar, samt intervjuer med ledande aktörer inom branschen. Varje kapitel avslutas med en sammanfattning samt kapitelfrågor för läsaren att reflektera över.

– Boken hjälper läsaren förstå varför idrottsvarumärket, målgruppen och de sex motiven till att sponsra är centrala att känna till. Dessutom har vi lagt stort fokus på varför samhällsnytta är så viktigt i framtidens sponsring, säger Frans Fransson, medgrundare och partner i utbildningsföretaget Caddie Sport&Business.

Lästips:  Sifo: Spelbolagen har ökat sina reklamköp

Han fortsätter:

Hållbar sponsring riktar sig till en bred målgrupp. Läsarna kan vara de som i någon form arbetar eller är ideellt engagerade inom sponsring, marknadsföring, försäljning eller evenemang, men den vänder sig även till de som studerar, samt till företag och sponsorer, avslutar Frans Fransson.

Boken släpps under vecka 49.

Förhandsbokning sker via bokens hemsida: Hållbar sponsring


*** Sponsrat: Visste du att TR Media når ca 300 000 spelintresserade varje vecka?


*** Vad är ROI? WikiBet ger svar och reder ut begreppet.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev


*** Boktips: Hållbar sponsring – en handbok för dig som vill ha fler sponsorer.

Dela den här artikeln:
Gå till Start