Nyheter om spel och spelbranschen

Prövning och licensgivning till bingo – nu hos Lotteriinspektionen

Dela den här artikeln:

Från 1 november 2018 ska alla ansökningar om att tillhandahålla bingospel till förmån för allmännyttiga ändamål lämnas till Lotteriinspektionen.

Från 1 januari tar Lotteriinspektionen, som då byter namn till Spelinspektionen, över prövning och licensgivning till bingospel från länsstyrelserna. Detta enligt den nya spellagen (2018:1138).

Lotteriinspektionen meddelar att det inom kort kommer finnas ansökningshandlingar och mer information för licens till bingospel på deras hemsida.

– I enlighet med nya spellagen kommer Lotteriinspektionen endast kunna ge licens till sökanden som uppfyller kraven i 6 kap. 2 § spellagen. Det innebär att det endast är ideella föreningar eller registrerade trossamfund som kan beviljas licens, förtydligar myndigheten.

Ansökningsavgiften för en licens till bingo uppgår till 5 000 kronor. Om flera föreningar söker tillsammans så tillkommer ett tilläggsbelopp om 800 kronor för varje medsökanden förening.

Läs mer om hur det går till att ansöka om spellicens här: Allt du behöver veta om ansökan om svensk spellicens

Lästips:  Hockeyallsvenskan i 2-årsavtal med Unibet – värde 25 miljoner kronor

Fakta: Bingo

”Bingo är ett spel där deltagaren måste vara närvarande på spelplatsen och där köpa en bingobricka. Möjligheten att vinna beror på om de nummer som dras finns på spelarens bricka. Den som vinner måste begära att få ut sin vinst direkt. Bingo bedrivs oftast i särskilda lokaler. I Sverige spelas tre typer av bingo; variantbingo, automatbingo och storbingo.”

Källa: Lotteriinspektionen


*** Sponsrat: Visste du att TR Media når ca 300 000 spelintresserade varje vecka?


*** Vad är ROI? WikiBet ger svar och reder ut begreppet.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev


*** Boktips: Hållbar sponsring – en handbok för dig som vill ha fler sponsorer.

Dela den här artikeln:
Gå till Start