Nyheter om spel och spelbranschen

Kammarrätten avslår överklagan i tre domar

Dela den här artikeln:

Lotteriinspektionen har under året meddelat vitesföreläggande angående länkning till utländska spelsajter. Nu har Kammarrätten gett besked i tre domar.

– Det är inte tillåtet att länka till utländska spelsajter. Det slår kammarrätten fast i ytterligare tre domar där Blockets, Svenska Hockeyligans och TVNU:s överklaganden av Lotteriinspektionens vitesförelägganden avslås, meddelar Lotteriinspektionen.

Lästips:  Freja eID från Verisec ansluts till Spelpaus

Kan komma att överklagas ytterligare

Kammarrättens besked innebär att Lotteriinspektionens beslut om att meddela vitesföreläggande står fast.

– Kammarrätten konstaterar att länkning till utländska spelbolag är att främja deltagande i utom landet anordnat lotteri och att vitesföreläggandena i sig är förenliga med Yttrandefrihetsgrundlagen och EU-rätten, skriver myndigheten.

Domarna kan komma att överklagas till Högsta förvaltningsdomstolen.

Lästips:  Gävleborg, Halland, Jönköping och Kronoberg har högst andel problemspelande

Fakta: Vitesföreläggande

Lotteriinspektionen får enligt 52 § lotterilagen meddela de förelägganden och förbud som behövs för att lotterilagen ska följas. Ett sådant föreläggande eller förbud får förenas med vite i enlighet med lag (1985:206) om viten.


*** Efter två år av skrivande släpper Magnus Berglund och Frans Fransson boken Hållbar sponsring. Boken är en handbok med teori, tips och inspiration. Ett stort fokus har lagts på idrottens samhällsnytta. Läs mer om boken här. Köp boken här: Tictail, Adlibris eller Bokus.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start