Nyheter om spel och spelbranschen

Svenska Spel får ny hållbarhetschef

Dela den här artikeln:

Scarlett Roa blir ny hållbarhetschef för Svenska Spel. Hon kommer närmast från en tjänst som vice vd på digitalbyrån Authority och tillträder den 1 oktober.

Som hållbarhetschef kommer Scarlett Roa att ansvara för Svenska Spel-koncernens hållbarhets- och spelansvarsarbete.

Hon har en bakgrund som affärsrådgivare och hållbarhetsansvarig på Almi. Dessutom har hon varit jurist med inriktning på mångfaldsfrågor, från eget konsultbolag inom hållbarhet.

– Jag är oerhört glad att Scarlett kommer att börja på Svenska Spel. Hon har mycket att bidra med och kommer in med en bred kompetens och bakgrund som kommer att stärka vår redan urstarka position inom spelansvar och hållbarhet, säger Joakim Mörnefält, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Svenska Spel.

Lästips:  Svensk elitinnebandy utbildas mot uppgjorda matcher

Den nya lagstiftningen kommer ställa högre krav

Svenska Spel meddelar i en nyhetsartikel att Scarlett Roa har utsetts efter en omfattande rekryteringsprocess med såväl externa som interna sökanden.

– Det är med stor glädje, stolthet och ödmjukhet jag axlar rollen som ny hållbarhetschef för Svenska Spel. Vi har en spännande tid framför oss med en ny spellagstiftning som träder i kraft vid årsskiftet och som kommer att ställa högre krav på alla aktörer på marknaden, säger Scarlett Roa.

Hon fortsätter:

– Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna på Svenska Spel fortsätta utveckla koncernens spelansvarsarbete och gå i bräschen för hållbarhet, vilket även omfattar frågor inom affärsetik och antikorruption, samt jämställdhet och mångfald.

Scarlett Roa efterträder Zenita Strandänger som lämnade Svenska Spel tidigare i höst. Tjänsten som hållbarhetschef ingår i ”Kommunikation och hållbarhet” och rapporterar till kommunikations- och hållbarhetsdirektör Joakim Mörnefält.

I början av året lanserade Svenska Spel ”Forskningsbiblioteket”, som samlar forskning om bland annat spelberoende.


*** Efter två år av skrivande släpper Magnus Berglund och Frans Fransson boken Hållbar sponsring. Boken är en handbok med teori, tips och inspiration. Ett stort fokus har lagts på idrottens samhällsnytta. Läs mer om boken här. Köp boken här: Tictail, Adlibris eller Bokus.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start