Nyheter om spel och spelbranschen

Böter till Betsson-bolag i Nederländerna

Dela den här artikeln:

Corona, ett dotterbolag inom Betsson-koncernen, har bötfällts med 300 000 euro i Nederländerna. Det är den lokala spelmyndigheten, De Kansspelautoriteit (KSA), som utfärdat boten.

Bolaget får böter på grund av att de har erbjudit spel till kunder i Nederländerna utan att ha en lokal licens. Corona driver varumärkena Oranje och Kroon och meddelar att man överväger att överklaga beslutet.

Andra Betsson-bolag var också under utredning, men landets spelmyndighet fastslog att de inte gjort några överträdelser, varpå inga fler böter utdömdes.

Lästips:  ATG rapporterar: "ATG är motorn i den svenska hästnäringen"

Senaste budet: Omreglering sker 2020

Betsson förvärvade Corona för fyra år sedan i väntan på en omreglering av den nederländska onlinespelmarknaden skulle ske. Beskedet var då att licensmarknaden skulle öppnas 2015, vilket inte skedde.

2016 röstade underhuset i det nederländska parlamentet för en proposition angående onlinespel (“The Remote Gaming Bill”). Men propositionen har ännu inte blivit godkänd.

I juni tidigare i år sa företrädare för regeringen att koalitionsregeringen i Nederländerna hade för avsikt att återuppta lagstiftningsprocessen. Man siktar nu på att introducera en ny reglering år 2020.

– Betsson delar KSA:s ambition att uppnå en hög kanalisering av kunder in i en framtida reglerad miljö i Nederländerna och välkomnar därför den nederländska regeringens ambition att gå vidare med lagstiftningsprocessen, kommenterar Pontus Lindwall, vd för Betsson.


Köpa din första aktie? 750 000 kunder använder Avanza för sitt sparande. Deras idé är att det ska vara billigt att vara rik. Klicka här för att läsa mer om aktie- och fondsparande.


Sugen på en fin ost? Testa Ostogram – Sveriges största ostbutik på nätet. Klicka här för att läsa mer eller ge bort ett presentkort.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start