Nyheter om spel och spelbranschen

Anders Sims blir Lotteriinspektionens nya kommunikationschef

Dela den här artikeln:

Inför den stundande omregleringen av den svenska spelmarknaden har Lotteriinspektionen rekryterat ny kommunikationschef. Anders Sims från spelbolaget Paf börjar den 1 september.

– Bland många kompetenta sökande valde vi Anders då han har bred erfarenhet av kommunikationsområdet. Dessutom har han de personliga egenskaper som krävs för att vara med och leda en organisation i förändring, säger Lotteriinspektionens generaldirektör Camilla Rosenberg.

Lästips:  Mr Green får böter i Nederländerna

Före detta journalist

Anders är journalist i grunden och har de senaste tio åren varit verksam i spelbranschen.

The Gambler Magazine vet inte om Anders själv kommer ihåg det, men faktum är att han redan i april 2013 var en av sajtens första ”intervjuobjekt”.

Under rubriken ”Spelprofilen: Anders Sims” berättade han om sitt dåvarande jobb som PR-chef på Paf. Bland annat fick läsarna lite insyn i arbetet bakom oddssättningen för ”Årets julklapp”. Men också några ord om bland annat kobingo, skattjakt med vildsvin och ”världens roligaste sommarjobb för musiker”.

Lästips:  Kammarrätten avslår överklagan i tre domar

”Goda förutsättningar”

Nu blir det alltså Lotteriinspektionen för Anders Sims. Närmast kommer han från rollen som kommunikationsdirektör hos spelbolaget Paf, med huvudkontor på Åland.

– Ansvarsfullt spelande har under många år varit centralt i mitt arbete. Att nu få ta nästa steg och från myndighetshåll verka för en sund och säker spelmarknad känns både roligt och meningsfullt, säger Anders Sims.

– Tack vare den nya spellagstiftningen, som träder i kraft den 1 januari 2019, har vi mycket goda förutsättningar att forma en spelmarknad med mindre risker för konsumenterna, avslutar han.

Följ Anders på Twitter här.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start