Nyheter om spel och spelbranschen

Cherry får sportspelslicens i Polen

Dela den här artikeln:

Cherry Online Polska, som är ett dotterbolag till Cherry, har av finansdepartementet i Polen tilldelats en licens för sportspel.

Många operatörer har tidigare valt bort Polen som marknad. Detta då skatten är baserad på spelets omsättning.

I april publicerade Robert Johnson en artikel om den polska spelmarknaden. Enligt hans uppgifter uppgick kanaliseringen, efter ett år med den nya lagstiftningen, endast till 40 procent av aktörerna.

Lästips:  Ulf Hörnberg utsedd till tillförordnad vd och koncernchef för Svensk Travsport

Blir ett av de första onlinebolagen i Polen

Cherry meddelar att man är det andra bolaget som fått licens enligt den nya spelregleringen.

– Vi är stolta över att vara ett av de första bolag som nu har fått licens. Polen är en reglerad marknad och sedan 2017, då lagen ändrades, har det varit prioriterat att få en licens som gör det möjligt för oss att erbjuda onlinetjänster som helt uppfyller lagens krav, säger Patryk Włodarski, rådgivare som arbetat med ansökan.

Han fortsätter:

– Nu har vi ett bolag med bas i Warszawa som ansvarar för licensen och Cherry är redo att inom kort introducera sitt första varumärke för en online sportsbook på den polska marknaden.


Reklam: Med Ratsits nya tjänst Lönekollen kan du anonymt se lönen på alla i Sverige över 18 år. Utöver detta kan du även se inkomst av kapital och eventuella betalningsanmärkningar. Klicka här för att läsa mer.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start