Nyheter om spel och spelbranschen

DraftKings väljer Kambi som sportspelsleverantör

Dela den här artikeln:

Spelleverantören Kambi har tecknat ett flerårigt sportboksavtal med sportteknik- och medieunderhållningsbolaget DraftKings.

Avtalet kommer strax efter det att den amerikanska högsta domstolens beslutat att upphäva ett federalt förbud mot sportspel.

Kristian Nylén, vd för Kambi, är på bra humör:

– Jag är glad Kambi har utsetts till samarbetspartner DraftKings till när de går in på marknaden för sportspel.

Han utvecklar:

– Kambis teknik är unik genom att den ger operatörerna möjlighet att innovera och skapa differentierade sportspelsupplevelser, vilket ger den flexibilitet som kommer vara avgörande på den amerikanska marknaden.

Lästips:  Scout leder Fantasy Sports-vågen: "Spelbranschen är i desperat behov av ett innovationsskifte"

DraftKings har uppemot 10 miljoner kunder

Samarbetet innebär att det amerikanska bolaget kommer använda Kambis teknik för sin sportbokslansering i delstaten New Jersey.

– På lång sikt, exempelvis från 2021 och framåt innebär detta kontrakt en betydande potential för Kambi, skriver investmentbanken ABG Sundal Collier i en kommentar, och menar att USA-företaget kan ha över 10 miljoner kunder, vilket förmodligen är den största databasen för vadslagning på sport i USA.

Det finns också korssynergier från fantasysport till traditionell sporsbetting, menar ABG, där DraftKings har som mål är att bli den ledande sporboksoperatören i USA.

Köpa din första aktie? 750 000 kunder använder Avanza för sitt sparande. Deras idé är att det ska vara billigt att vara rik. Klicka här för att läsa mer om aktie- och fondsparande.


Sugen på en fin ost? Testa Ostogram – Sveriges största ostbutik på nätet. Klicka här för att läsa mer eller ge bort ett presentkort.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start