Nyheter om spel och spelbranschen

DraftKings väljer Kambi som sportspelsleverantör

Dela den här artikeln:

Spelleverantören Kambi har tecknat ett flerårigt sportboksavtal med sportteknik- och medieunderhållningsbolaget DraftKings.

Avtalet kommer strax efter det att den amerikanska högsta domstolens beslutat att upphäva ett federalt förbud mot sportspel.

Kristian Nylén, vd för Kambi, är på bra humör:

– Jag är glad Kambi har utsetts till samarbetspartner DraftKings till när de går in på marknaden för sportspel.

Han utvecklar:

– Kambis teknik är unik genom att den ger operatörerna möjlighet att innovera och skapa differentierade sportspelsupplevelser, vilket ger den flexibilitet som kommer vara avgörande på den amerikanska marknaden.

Lästips:  Unibet i samarbete med FanTV och 08 Fotboll

DraftKings har uppemot 10 miljoner kunder

Samarbetet innebär att det amerikanska bolaget kommer använda Kambis teknik för sin sportbokslansering i delstaten New Jersey.

– På lång sikt, exempelvis från 2021 och framåt innebär detta kontrakt en betydande potential för Kambi, skriver investmentbanken ABG Sundal Collier i en kommentar, och menar att USA-företaget kan ha över 10 miljoner kunder, vilket förmodligen är den största databasen för vadslagning på sport i USA.

Det finns också korssynergier från fantasysport till traditionell sporsbetting, menar ABG, där DraftKings har som mål är att bli den ledande sporboksoperatören i USA.


*** Sponsrat: Visste du att TR Media når ca 300 000 spelintresserade varje vecka?


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev


*** Boktips: Hållbar sponsring – en handbok för dig som vill ha fler sponsorer.

Dela den här artikeln:
Gå till Start