Nyheter om spel och spelbranschen

Person dömd till fängelse och näringsförbud för illegal spelklubb

Dela den här artikeln:

En person som drivit illegal spelklubb i Kristianstad och Bromölla döms till fängelse i ett år och fyra månader samt tre års näringsförbud för grovt dobbleri, grov näringspenningtvätt och bokföringsbrott. 

Personen ska även betala över 2,5 miljoner kronor till staten.

I domen skriver tingsrätten att den svenska lotterilagstiftningen förbjuder kortspel om pengar utanför en trängre krets. Den som arrangerar kortspel som inte är tillåtna kan dömas för dobbleri eller brott mot lotterilagen.

The Gambler Magazine tog kontakt med Marcus Aronsson som arbetar på Lotteriinspektionen som samordnare mot illegalt spel.

Är det vanligt att personer driver illegal spelklubb i Sverige?

– De illegala spelklubbarna finns över hela Sverige, vissa är välkända av både spelare och myndigheter. Många andra är mindre och finns i mindre städer, men som detta målet visat så kan det ändå omsättas mycket pengar på platserna, pengar som ej redovisas på ett korrekt sätt, berättar Marcus Aronsson till The Gambler Magazine.

Kan det bli så att den nya licensmarknaden skapar fler ”legala” spelklubbar?

– Den nya spellagen öppnar upp för att man skall kunna söka licens för att anordna kortspel i turneringsform. En förhoppning är att detta ska minska det illegala spelet som sker idag på bland annat spelklubbar.

Lästips:  Niclas Andersson blir tv-chef på TR Media

”Svarta pengar ska inte ha en plats i Spelsverige”

Marcus Aronsson berättar att Lotteriinspektionen arbetar tillsammans med flera andra myndigheter för att stoppa det illegala spelandet.

– Lotteriinspektionen arbetar i nära samverkan med andra myndigheter mot illegalt spel, bland andra Skatteverket, Polisen, Åklagarmyndigheten samt som i det aktuella fallet, Ekobrottsmyndigheten. Ärenden initieras av både Lotteriinspektionen samt andra samverkande myndigheter, Lotteriinspektionen biträder som expertmyndighet inom vårt område.

– Arbetet med att stävja det illegala spelet på spelklubbar kommer att fortgå, svarta pengar ska inte ha en plats i Spelsverige, avslutar Marcus Aronsson till The Gambler Magazine.


*** Sponsrat: Visste du att TR Media når ca 300 000 spelintresserade varje vecka?


*** Vad är ROI? WikiBet ger svar och reder ut begreppet.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev


*** Boktips: Hållbar sponsring – en handbok för dig som vill ha fler sponsorer.

Dela den här artikeln:
Gå till Start