Nyheter om spel och spelbranschen

Regeringen ger Konsumentverket ökade medel för stärkt tillsyn av spelreklam

Dela den här artikeln:

Regeringen ger Konsumentverket i uppdrag att inhämta kunskapsunderlag som ska säkerställa en effektiv kontroll på marknadsföring av spel.

I januari 2017 infördes ett krav om måttfullhet och ett förbud mot spelreklam riktad mot barn och ungdomar i lotterilagen. De nya bestämmelserna ingår även i regeringens förslag till ny spellag som föreslås börja gälla vid årsskiftet.

De nya reglerna ställer större krav på Konsumentverkets tillsyn av marknadsföringen på spelmarknaden. Regeringen ger därför myndigheten ett tillskott på 500 000 kronor.

– Regeringens mål är att begränsa spelandets negativa effekter för enskilda konsumenter, säger konsumentminister Per Bolund.

Lästips:  Raketech lanserar TVsportguide.de

Konsumentverket ska följa upp skärpta reklamkrav

Per Bolund fortsätter:

– Med den nya spellagstiftningen på plats ska vi nu se till så att de skärpta marknadsföringskraven efterlevs och i det arbetet har Konsumentverket som tillsynsmyndighet en viktig roll.

Konsumentverkets uppdrag ska även bidra till den utvärdering av omregleringen av spelmarknaden som Statskontoret genomför. I det uppdraget analyseras bland annat vilka effekter reformen har för konsumentskyddet.


Köpa din första aktie? 750 000 kunder använder Avanza för sitt sparande. Deras idé är att det ska vara billigt att vara rik. Klicka här för att läsa mer om aktie- och fondsparande.


Sugen på en fin ost? Testa Ostogram – Sveriges största ostbutik på nätet. Klicka här för att läsa mer eller ge bort ett presentkort.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start